Doorgaan naar hoofdcontent

ROTOWN’S POPQUIZTRIO

Omdat het nog oneindig lang duurt voor het tijd is voor de traditionele december-quiz en iedereen toch een beetje in vorm moet blijven, spelen we in september drie popquizzen op een rij. Op donderdag 14, vrijdag 15 en zaterdag 16 september kun je elke avond meespelen met een andere quiz. Deelname op donderdag en/of vrijdag levert extra punten voor de zaterdag-quiz op!

Teamkaart per quiz = 10 euro
Passe-partout voor 3 quizzen = 20 euro
(een team mag uit maximaal 5 personen bestaan, één kaart/passe-partout per team). Haal hier je passe-partout, Alternative Nation teamticket, 100%NL teamticket of je ticket voor de algemene quiz op zaterdag.

Donderdag 14 september – ALTERNATIVE NATION
Ga jij elk jaar naar Lowlands om nieuwe bands te ontdekken? Vind jij het onbegrijpelijk dat de Pixies en the War On Drugs nooit in de top 40 hebben gestaan? Draag jij bandlogo’s op je borst, omdat je daadwerkelijk nummers van ze kent en niet omdat het T-shirtje toevallig in de aanbieding was bij de H&M? Dan zou dit heel goed jouw quiz kunnen zijn. We gaan door de muziekgeschiedenis heen en blijven een beetje links van het midden en bewijzen meteen dat er aan de alternatieve kant van popmuziek ook een hoop meezingers zijn gemaakt. YOU LUCKY, LUCKY YOU’RE SO LUCKY!

Vrijdag 15 september – 100% NL
Een van de populairste rondes in de Popquiz Marathon, dus daarom ook in dit rijtje: een quiz die helemaal is gewijd aan Nederlandse artiesten. Grote knallers, smartlappen en jaren 80 Nederpop-hits, ze zitten allemaal in deze quiz. Je moet wel onder een steen hebben geleefd en/of van steen zijn wil je aan het eind van de avond niet op de tafels staan mee te zingen. MAAAAAAANUUUUUEEEEELAAAAAAA!

Zaterdag 16 september – ALGEMEEN
De grande finale, de quiz der quizzen, hier moet elke quizliefhebber bij zijn: de Rotown Quiz. Al meer dan 15 jaar wordt ‘ie gespeeld door jong en oud en al meer dan 15 jaar noemen wij het “een avondje goudeerlijk quiz-vermaak van de bovenste plank”. En dat is het ook. Er zijn biertjes in overvloed, net te weinig zitplaatsen en de gezelligste fragmentjes van toen en nu. Stel een zo gevarieerd mogelijk team samen, haal je teamticket en COME OUT AND PLAY!


EXTRA RONDES VOOR BONUSPUNTEN
Op donderdag en vrijdag krijg je tijdens de quiz een bonusronde voorgeschoteld. Deze telt niet mee voor je score van die avond. De punten bewaren wij en die tellen we zaterdag bij je totaal op.
Het antwoordformulier komt op teamnaam te staan, dus je moet elke quiz onder dezelfde naam meespelen. Maar.. je mag wél van teamleden wisselen. Wil je op donderdag je Lowlands-gaande buurman inzetten en deze vrijdag vervangen door je nichtje die alles van elke Nederlandse artiest weet? Wij vinden het best. Je mag alle geheime wapens inzetten, als je je maar aan deze regels houdt:
- een team mag uit maximaal 5 personen per avond bestaan.
- er wordt absoluut geen gebruik gemaakt van digitale hulpmiddelen.
- bonuspunten worden alleen op zaterdag toegekend aan het team dat onder dezelfde naam meespeelt als donderdag/vrijdag.